Zentai Sport | Rossignol Center bemutatkozás:

Rossignol Center sí és snowboard szaküzlet kis és nagykereskedés

Cégünk 1990-ben alakult. Eleinte csak sí ruházattal foglalkoztunk és bizony eltelt 2-3 év mire megtaláltuk azt a márkát, ami a minőséget és az ár érték arányt tekintve a legjobb. A BRUGI nemcsak hazájában (Olaszország) népszerű, hanem Európa valamennyi országában jelen van. Közkedveltségét - többek közt – annak is köszönheti, hogy az egészen pici (86cm) baby mérettől az extra nagy (3XL) ruházatig minden megtalálható a termékskálán. Mivel közvetlenül a gyárral állunk kapcsolatban ezért a legalacsonyabb árakat tudjuk biztosítani egyéni vásárlóinknak és a kereskedőknek is!

1994 óta üzemeltetjük sí és snowboard kölcsönzőnket üzletünkben. Ehhez kapcsolódik használt termékeink adás-vétele bizományosi értékesítése.

2007-ben együttműködési szerződést kötöttünk a Rossignol magyarországi képviseletével, így az óta Rossignol Center néven megnyitottuk Magyarország legnagyobb márkaboltját Budapesten a XIII. kerületi Pannónia utcában.

A Rossignol márkáról

A franciaországi Rossignol a világ egyik legrégebbi sílécgyártója. Alapítója 1907-ben gyártotta le az első síléceit, majd a cég már az első téli olimpián (Chamonix 1924) képviseltette magát. Az elmúlt 100 év alatt több, mint 50 millió sílécet hozott forgalomba. A Rossignol csoport leghíresebb versenyzője, a világ egyik legsikeresebb férfi szlalomosa, az olasz Alberto Tomba, aki 1992-től 1998-ig tartó pályafutása alatt szinte mindent megnyert, amit lehetett.

Kollekciójában a technika felszerelések mellett kaphatók pólók, pulóverek, ruhák, cipők is nagy választékban.

A Rossignol márka története

A céget 1907-ben Abel Rossignol sí és textil gyártó alapította. Abel Rossignol a síelés szerelmese volt, ácsmesterségét felhasználva először tömör fából készített sílécet, mely eltért az addigiaktól és 1911-ben díjat is nyert. Abal ezért cégében megalapította a sí és szánkó részleget.

A 30-as években Franciaország sínagyhatalomnak számított, Emile Allais vezetésével. 1936-ban a téli olimpián bronzérmet nyert, majd az azt követő évben világbajnokságot Rossignol síléccel. Allais részt is vett a Rossingol sílécek fejlesztésében, az új technológiák kitalálásában is.

A II. világháború utáni Olimpián már az új technika felhasználásával készült lécekkel két aranyérmet is nyertek, ezzel pedig a márka szárnyalásnak indult.

Az 1960-as években a kis gyár, amely pár ezer sílécet gyártott évente, egy multinacionális vállalattá nőtte ki magát. A sí népszerűségének és az export fellendülésének köszönhetően 1972-re pedig a világ legnagyobb mennyiségben eladott síléc márkája lett a Rossignol. 1990-ig a cég meg is tartotta ezt a pozícióját, ekkor már évente 2 millió pár sílécet gyártottak.

A 90-es években a Rossignol a termékskáláját is kibővítette. Elkezdte a más sífelszerelések, snowboardok, monosílécek és kiegészítők gyártását is. A piac 30%-át ők uralták.

A Rossignol napjaink egyik legismertebb márkája a síelők között világszerte. A Rossignol jó megítélését kiváló minősége alapozza meg, amit megerősítenek a profi síelők, olimpiai- és világbajnokok, akik ebben a márkában érnek el világra szóló sikereket.